fbpx
Skip to main content
Åbent Landbrug iNordsjælland

Tag familien med på opdagelse i landbrugets spændende univers ved Åbent Landbrug 17. september

Søndag den 17. september byder 85 landbrug og virksomheder over hele landet velkommen til gratis familiedag, hvor børn og voksne, kan få indsigt i livet på landet og landbrugets spændende univers med bl.a. robotter, droner, teknologi og grøn energi.

Ved Åbent Landbrug er der rig mulighed for at studere det store danske spisekammer, stille spørgsmål og få indsigt i hvor mælken, flæskestegen, kikærterne, og havregrynene kommer fra, inden de ender på spisebordet. Samtidig kan man også få indblik i hvordan højteknologiske løsninger er en del af hverdagen for mange landmænd. Gæsterne bliver også præsenteret for hvordan natur og klima indtænkes på den gård, som de besøger. Det er konkrete tiltag, som er en del af udspillet Dyrk mulighederne, der er landbrugs- og fødevareerhvervets klimaplan frem mod 2030.

Og for dem som går op i hestekræfter, er der på mange af gårdene også mulighed for at studere de store maskiner på nært hold.

Her i det nordsjællandske er der også i år gode muligheder for at komme helt tæt på landbruget og få en indsigts- og oplevelsesrig dag fortæller formand for Nordsjællands Landboforening Lars Jonsson, der opfordrer til, at man sammen med familie og venner besøger en eller flere af de fire nordsjællandske landmandsfamilier, som byder inden for den 17. september. Åbent Landbrug er en fantastisk mulighed for at få indsigt i livet på landet og samtidig få viden om hvordan en moderne produktion af højkvalitetsfødevarer i verdensklasse foregår, forklarer Lars Jonsson. Og så er der som altid garanti for sjove oplevelser, halm i lommerne og masser af frisk luft.

Her finder du gårdene i Nordsjælland:

  • Bredagergaard v/ Charlotte og Jens Winther, Bredagervej 13, Onsved, 4050 Skibby. Mælkeproduktion, høns og får
  • Kollerødgård v/ Gitte og Carsten Vestergård, Smidstrupvej 104, 3230 Græsted. Mælkeproduktion, egen isproduktion, produktion af vin fra egen vingård.
  • Tilsbæk v/ Michael Nielsen, Enghaven 5, Uvelse, 3550 Slangerup. Grise, planteavl og maskiner.
  • Rokkedyssegaard v/ Lisbeth og Torben Toft Christensen, Lejrvej 45, 3500 Værløse. Bær, kartofler og marmeladeri

En dag rig på oplevelser

Dagen byder på mange oplevelser ude som inde, hvor der bliver rig lejlighed til at udfordre sanserne, kigge, klappe, smage og spørge. Det hele er gratis og foregår søndag d. 17. september fra klokken 10-16. Læs meget mere om, hvad du kan opleve, og book en billet hos den landmand eller virksomhed, som du gerne vil besøge på www.aabentlandbrug.dk