fbpx
Skip to main content

Landboprisen 2018 tildelt Inge Sylvest Pedersen

Nordsjællands Landboforening står som initiativtager til uddeling af en årlig pris – Landboprisen. Landboprisen uddeles ifølge fundatsen på foreningens ordinære generalforsamling og blev første gang uddelt i år 2000 som opfølgning på at foreningen året før blev kåret til årets Landboforening på Dansk Landbrugs Delegeretmøde.

Det er formålet med prisen at sætte fokus på initiativer, der udfolder sig inden for landboforeningens medlemsområde. Ved uddelingen skal der bl.a. lægges vægt på, at prismodtageren har taget initiativ til nye produkter som kommer andre til gavn eller at vedkommende har ydet en stor indsats for fællesskabet, landbokulturen og udviklingen i landdistrikterne.

På generalforsamlingen i Nordsjællands Landboforening i marts måned 2014 var der en person, som blev hædret med blomster og stående taktfaste klapsalver af medlemmer og kunder for en uvurderlig indsats.

Det var landboforeningens og senere Agrovi’s mangeårige økonomiansvarlige, Inge Pedersen.

Årsagen var, at Inge havde besluttet sig for at – efter 38 års tjeneste – den 30. april 2014 at gå på en meget velfortjent pension. Troede vi. Det viste sig så, at udvikle sig helt anderledes…

Inge har indtil flere gange trådt glad og konstruktivt til i kortere og længere perioder i forbindelse med jobskifte og oplæring af nye medarbejdere i bogholderiet.  Senere har der været sygdom på flere poster i bogholderiet, og Inge har hele tiden været der for medlemmerne, kunderne og virksomheden.

Nu – 4 år efter at Inge ”gik på pension” – er Inge fortsat en fast krumtap i vores bogholderi, hvor hun hver dag er i kontakt med medlemmer og kunder, og får tingene til at glide for vores forening og vores virksomheder.

Inge har uden tvivl været et af de mest kendte ansigter i Nordsjællands Landboforening gennem årene. Hun startede på kontoret i Slotsgade og har fulgt os hele vejen til i dag hvor vi er tæt på 100 medarbejdere.

Hun har haft en stor indirekte betydning for landbrugserhvervet i Nordsjælland – dels ved at bidrage til at sikre, at vi har kunnet drive og udvikle såvel forening og som rådgivning gennem alle årene – men også ved altid at kunne hjælpe og håndtere medlemmers og kunders henvendelser og udfordringer – store som små.

Inge er hjælpsom ud over det sædvanlige næsten uanset hvad og hvornår hun bliver spurgt om noget, hun er retskaffen som de færreste, har en stor retfærdighedssans og kærer sig i høj grad om sine medmennesker. Inge har endvidere gennem årene altid vist helt enestående initiativ, dygtighed og engagement.

På den måde er der ingen tvivl om, at Inge har haft en kæmpe betydning for landboforeningen og vores medlemmer, og har ydet en stor indsats for fællesskabet, landbokulturen og udviklingen.

Kære Inge, tak for din indsats og store engagement og hjertelig tillykke med Landboprisen 2018.