jordbærmark

Lokale fødevarer

Landbruget i Region Hovedstaden, med 4000 ejendomme over 2 ha (bare i det gl. Frederiksborg Amt), er simpelthen en ganske særlig størrelse, med nogle ganske særlige potentialer. Landbruget har en unik mulighed for at være en del af hovedstadsområdet spisekammer med produktion og leverance af lokale fødevarer. Produktionen og anvendelsen af lokale fødevare bidrager til en bæredygtig udvikling bl.a. pga. den korte afstand. Med den lokale produktion følger der muligheder for oplevelser, turisme mv.

Nordsjællands Landboforening bakker også op om den lokale fødevareproduktion både i den politiske interessevaretagelse, i rådgivningen og i vores kursustilbud. Nordsjællands Landboforening er også medlem af Smag på Nordsjælland. Vores seneste initiativ er Agrovi Foodmatch, som afholdes den 16. marts.

  • Bliv klogere på forbrugerne og fremtidens fødevarer den 20. september

    Alle taler om bæredygtighed, lokale madoplevelser og unikke specialiteter – men hvad er egentlig lokale fødevarer, kan de eksporters og hvad skal der til for at det bliver en god forretning. Og kan man overhovedet regne med, at det stadig er dét, forbrugerne vil betale for i morgen?  Flere producenter har allerede suppleret primærproduktionen med nye produkter og alternativ afsætning og endnu flere går og pusler med idéer til nye højværdiprodukter. Agrovi og Nordsjællands Landboforening…

    Læs mere

  • Agrovi hjælper nye økologer godt i gang

    Agrovi hjælper nye økologer godt i gang I år og næste år vil antallet af nye økologer eksplodere på Sjælland, og derfor har Agrovi  igangsat et nyt projekt, som skal hjælpe nye økologer godt i gang med tilværelsen som økologisk landmand. Agrovi inviterer derfor til gratis fyraftensmøde for at dele vores viden om opstart af økologisk produktion. ”Det kan være en stor omvæltning i dagligdagen for de landmænd, som omlægger fra konventionel til økologi, og…

    Læs mere

  • Stor interesse for at finde nye afsætningsveje

    Mere end 40 producenter har tilmeldt sig Agrovi Foodmatch onsdag en 16. marts Agrovi Foodmatch er et højaktuel temamøde, som sætter fokus på afsætning af fødevarer uden for de traditionelle kanaler. Agrovi Foodmatch er bygget op over en inspirationssession med faglige indlæg fra bl.a. landmand Niels Mejnertsen, Mejnerts Mølle og repræsentanter fra indkøbssiden. Herefter vil der være en matchmakingsession, hvor producenterne kan ”gå på visit” hos aftagerne. Her kan producenterne blive klogere på de enkelte…

    Læs mere

  • Agrovi Foodmatch

    Afsætningen af lokale fødevarer er for alvor i fremmarch i Danmark. Nordsjællands Landboforening sætter sammen med Agrovi fokus på Alternativ afsætning  ved temamødet Agrovi Foodmatch  den 16.marts. Her mødes producenter og aftagere.

    Læs mere

  • Fødevarenetværket Smag på Nordsjælland

    Nordsjællands Landboforening var i 2008 medinitiativtager til stiftelsen af Fødevarenetværket  Smag på Nordsjælland.

    Læs mere