fbpx
Skip to main content

Giv den gamle faunastribe nyt liv

Hvis du har faunastriber fra tidligere år, kan du nemt give dem nyt liv til gavn for faunaen. Søger du EU- landbrugsstøtte, er der dog en del regler for slåning, du skal være opmærksom på. Kontakt din landbrugsrådgiver, før du laver en landbrugsaktivitet på en faunastribe.

Ud fra et biologisk synspunkt, kan du med fordel slå den ene halvdel af den flerårige faunastribe i efteråret med snit ca. 10 – 15 cm over jorden dels for at give agerfuglene bedre adgang til føde, dels for at give de flerårige planter bedre muligheder for at blomstre op igen.

Den anden halvdel kan du slå det efterfølgende år. Det vil sandsynligvis også komme nye et-årige planter det efterfølgende år blandt de flerårige arter.


VIL DU VIDE MERE?

Henrik Helweg-Larsen

Projektleder og naturrådgiver hhl@agrovi.dk
henrik helweg-larsen
projektleder og naturrådgiver


hhl@agrovi.dk

placehodler

giv den gamle faunastribe nyt liv

hvis du har faunastriber fra tidligere år, kan du nemt give dem nyt liv til gavn for faunaen. søger du eu- landbrugsstøtte, er der dog en del regler for slåning, du skal være opmærksom på. kontakt din landbrugsrådgiver, før du laver en landbrugsaktivitet på en faunastribe.

ud fra et biologisk synspunkt, kan du med fordel slå den ene halvdel af den flerårige faunastribe i efteråret med snit ca. 10 – 15 cm over jorden dels for at give agerfuglene bedre adgang til føde, dels for at give de flerårige planter bedre muligheder for at blomstre op igen.

den anden halvdel kan du slå det efterfølgende år. det vil sandsynligvis også komme nye et-årige planter det efterfølgende år blandt de flerårige arter.


vil du vide mere?

[contact-person contact_id="6048"]

nyheder

[display-posts include_excerpt="false" category=" lokale fødevarer" include_date="false" posts_per_page="4"]

https://nola.dk/contact/henrik-helweg-larsen/