fbpx
Skip to main content

Find din lokale gårdbutik på nyt kort

Find den nærmeste gårdbutik på nyt kort

Nyt danmarkskort over gårdbutikker og gårdsalg gør det nemmere at finde lokale fødevarer og se hvor maden kommer fra. Se din bøf i øjnene, pluk selv bær og køb en bondegårdsis lavet af mælk fra køer, som du kan klappe. Et nyt nationalt kort over gårdbutikker, som Landbrug & Fødevarer står bag, gør det nemmere at finde lokale landmænd med egen gårdbutik eller gårdsalg. Indtil videre er over 100 fødevareproducenter at finde på kortet, der er i konstant udvikling.

-Vi vil gøre det nemmere for danskerne at købe lokalt og se hvor deres mad kommer fra. Vi glæder os meget til at blive danskernes foretrukne portal for gårdbutikker, og samtidig få mulighed for at promovere dygtige landmænd over hele Danmark, siger Jan Morre Christensen, projektleder for Åbent Landbrug.

Flere analyser fra Landbrug & Fødevarer viser, at danske forbrugere ønsker mad, der er nært, håndlavet og i øjenhøjde. De søger en tydelig og troværdig fortælling om fødevarens rejse fra jord til bord, og det danske, lokale og egnsspecifikke kan her være med til at skabe tryghed. Men det kan være svært at finde frem til, hvor de lokale fødevarer kan købes. Det skal det nye kort over gårdbutikker råde bod på.

-Vi tilbyder et samlet overblik der gør det nemt for forbrugerne at finde specifikke fødevarer i deres lokalområde. Men kortet kan også være en hjælp, hvis man er på ferie i en anden del af landet og gerne vil købe en god bøf til grillen og samtidig støtte de lokale fødevareproducenter, siger Jan Morre Christensen

Find en gårdbutik

Kortet over gårdbutikker kan findes på aabentlandbrug.dk der i forvejen bliver brugt til at vise danskerne, hvilke landbrug, de kan besøge til Åbent Landbrug den tredje søndag i september, hvor landmænd over hele landet lukker stalddørene op for danskere, der gerne vil se et moderne landbrug. Og netop åbenhed er også en vigtig del af det nye kort.

-Det er en mulighed for at blive klogere på, hvor de fødevarer vi sætter tænderne i hver dag kommer fra. Nogle af de landbrug der har gårdbutikker tilbyder også en rundtur i stalden eller på marken. Så kan de, der gerne vil vide mere om deres mad, komme helt tæt på dyrene eller se hvor kartofler og gulerødder er gravet op. Landmændene er stolte af deres produktion og viser gerne frem, siger Jan Morre Christensen.

I gårdbutikkerne kan findes alt lige fra oksekød og kartofler til bondegårdsis og græskar. Eller hvad med at tage på jordbærpicnic eller til hvidløgssmagning?  Ved juletid bliver kortet udvidet, så det er nemt at finde en gård, hvor du selv kan hente dit juletræ.

Find dine egne lokale favoritter på aabentlandbrug.dk

gårdbutik