fbpx
Skip to main content

Coronavirus: Landbrugspraktikanter kan blive tre måneder længere i Danmark

Landbrug & Fødevarer har sammen med 3F og GLS-A anmodet udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye om at forlænge opholdsperioden for udenlandske landbrugspraktikanter med tre måneder som følge af corona-krisen. Ministeren har imødekommet ønsket.

Hvad betyder det for mig som landmand?

  • Landmænd, der står til at mangle landbrugspraktikanter som følge af bl.a. grænserestriktioner i forbindelse med coronavirus, har med de nye regler mulighed for at få forlænget opholdstilladelsen for de nuværende praktikanter med tre måneder.
  • L&F arbejder for, at danske landmænd har de bedste forudsætninger til at tackle de udfordringer, som corona-krisen bringer med sig. Opretholdelse af kvalificeret arbejdskraft er én af dem.

 

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har ændret reglerne for udenlandske landbrugspraktikanters ophold i Danmark. Der er tale om reglerne for, hvor lang tid en landbrugspraktikant må opholde sig i Danmark, som nu bliver forlænget fra 12 til 15 måneder.

Ændringerne sker efter flere landmænd oplever problemer med at få nye landbrugspraktikanter til Danmark som følge af corona-krisen. Med udsigt til manglende hænder i landbruget valgte Landbrug & Fødevarer, 3F og GLS-A derfor at bede ministeren om at forlænge opholdstilladelsen for de praktikanter, som allerede er i Danmark med yderligere tre måneder.

Muligheden for at få forlænget landbrugspraktikanternes eksisterende opholdstilladelse forventer vi vil træde i kraft den 25. marts og gælder frem til den 25. juni 2020.

Viceformand for Landbrug & Fødevarer Lone Andersen udtaler:

 

– Landbruget er foreløbigt ikke ramt så hårdt som andre dele af samfundet i denne tid. Men her havde vi et hjørne af lovgivningen, hvor vi kunne se problemer, og så er vi dybt taknemmelige for, at der politisk udvises forståelse og handles så hurtigt. Det er med til at skabe ro i denne tid.