fbpx
Skip to main content

Christoffer Dam kåret som årets unge landmand

Nordsjællands Landbrugsskoles Fond tildeler hvert år en pris til årets unge landmand.

Efter indstilling fra Nordsjællands LandboUngdom er prisen tildelt: Christoffer Dam fra Kr. Hyllinge, som er en arbejdsom ung mand, der er godt i gang med at etablere sig som selvstændig landmand.

Foretagsom ung mand
Christoffer driver både maskinstation og forpagter jord med base fra sine forældres ejendom ved Kr. Hyllinge i Hornsherred. At Christoffer skulle være  landmand har nok altid ligget i kortene. Man kan vist uden af overdrive sige, at han er født ind i det. Trods sin unge alder har Christoffer allerede udført maskinstationsarbejde i flere år, først med sin fars maskiner og siden hen med flere og flere af sine egne. Først en traktor, og senest er der blevet investeret i grej til spredning af slam, møg og kalk.

Allerede inden Christoffer blev færdig med sin uddannelse som faglært landmand, havde han også forpagtet et større areal, som forsat er under omlægning til økologisk landbrug.

Pløjemester
Christoffer kan noget med en plov, det har han bevist flere år, når LandboUngdom har afholdt DM i pløjning rundt om i det danske land. Christoffer har sågar klaret sig så godt, at han har været en tur i Irland for at deltage i et internationalt stævne.

Desværre lader det til at den unge mand har så travlt mit sit landbrug, at pløjekarrieren er lagt på hylden for en stund. Man så er det godt, at vi også kan det der med at afholde traktortræk, for også her har Christoffer i flere år gjort sig bemærket med sine placeringer ved stævner rundt om på Sjælland.

Brænder for landbruget
Vi i NOLU syntes at unge mennesker som brænder for landet og landbrug i den grad som Christoffer gør, fortjener at blive hædret, og af den grund har vi valgt at indstille Christoffer som året unge landmand 2023!

Tillykke med prisen Christoffer!