fbpx
Skip to main content

Kvinder samler sig i netværk

Nordsjællands Landboforening er rammen for nyt fagligt og socialt fællesskab målrettet kvinder – der er gratis kick off den 3. juni 2021 kl. 18 – 21.30

Nordsjællands Landboforening har oplevet en stigende interesse og efterspørgsel på et netværk, hvor kvinder, som har en relation til landbruget kan mødes omkring faglige og sociale emner. Foreningen har taget tråden op og et nyt netværk kun for kvinder ser dagens lys den 3. juni.

Kvinder i alle aldre

Ønskerne er kommet fra kvinder i alle aldre lige fra helt unge kvinder, som er uddannet landmænd og på vej ind i erhvervet til yngre udearbejdende ægtefæller og kvinder med mange års erfaring, som ønsker sparring til f.eks. opstart af egne erhvervsaktiviteter på ejendommen.  Flertallet er gift med en landmand og har et arbejde uden for landbruget.

En af de kvinder, som har efterlyst et fællesskab for landbokvinder er Monica Laustsen, 35 år, som bor med sin mand og tre børn på et planteavlsbrug ved Slangerup. Selv om jeg er lønmodtager uden for landbruget og det er min mand, som er fuldtidslandmand og maskinansvarlig, er det mig som har driftsledelsen på produktionen, da ledelse er mit primære erhverv. Det er vigtigt for os begge, at jeg kan være en ligeværdig og seriøs sparringspartner, når vi skal træffe vigtige beslutninger, forklarer Monica Laustsen. Landbruget fylder hele vores liv og danner rammen om vores tilværelse, hvor arbejdsliv og privatliv hænger tæt sammen. Jeg er ikke uddannet landmand og har ikke fået fagtermer og ”mind set”  ind med modermælken, fortæller Monica med et glimt i øjet. Derfor har jeg længe ønsket at komme med i netværk af ligesindede kvinder fra landet, hvor vi sammen kan dykke ned i faglige emner, som normalt er mandens domæne. Det kan være regnskaberne, prissætning og salg af råvarer, bæredygtig bedrift eller noget helt fjerde. Det vigtigste er, at vi oplever et fortroligt forum, hvor vi udvikler os sammen og bliver bedre rustet til fremtiden som kvinde i og tæt på landbruget. Naturligvis skal der også være plads, til at snakke om de udfordringer, vi møder i dagligdagen, siger en forventningsfuld Monica Laustsen.

 

Landboforeningen et naturligt omdrejningspunkt

Formand Lars Jonsson glæder sig over, at foreningen kan sætte rammerne og være facilitator for det nye netværk, der præsenteres ved et uforpligtende opstartsmøde den 3. juni på Bybjerggaard i Sundbylille.  Jeg ser netop det at være fagligt og socialt samlingspunkt for vores medlemmer og andre i landdistrikterne, som en af landboforeningens vigtige opgaver også i 2021. Derfor håber jeg, at vi i de kommende år kan etablere endnu flere interessedrevne netværk og erfagrupper udtaler Lars Jonsson.

Opstart 3. juni med peptalk fra erfaren landbokvinde og forfatter

Aftenens program, byder bl.a. på en peptalk og beretning fra en meget erfaren landbokvinde Marianne Jørgensen, som er lærer, foredragsholder, forfatter og ægtefælle til en landmand. Marianne har i mange år været en populær klummeskribent i Landbrugsavisen, hvor hun har delt glæder, udfordringer, opgaver og drømme med læserne. Alle kvinder er velkomne til at deltage denne aften.

Fakta

Informations- og Kick off: Torsdag den 3. juni kl. 18 – 21.30

Sted:  Pejsestuen, Bybjerggaard, Sundbylillevej 42, 3600 Frederikssund

Pris: Gratis for kvinder og uforpligtende at deltage

Tilmelding: nola@nola.dk eller på agrovi.dk

Deltagelse ved fremvisning af gyldigt coronapas/testresultat, som er højst 72 timer gammelt.

Nærmere oplysninger hos forenings- og kommunikationskonsulent Helena P. Sørensen 29406525