fbpx
Skip to main content

Coronavirus: Regeringen skærper testkrav til vandrende arbejdskraft

Regeringen har præsenteret nye stramninger af de gældende indrejserestriktioner. Internationale medarbejdere skal fra den 9. januar kl. 17 fremvise en maksimalt 24 timer gammel negativ covid-19-test ved indrejse til Danmark.

Internationale medarbejdere er i dag omfattet af det skærpede generelle krav om fremvisning af testcertifikat ved den danske grænse. Testen må i dag højest være 72 timer gammel, men fra den 9. januar kl. 17 må testen maksimalt være 24 timer gammel. Testen kan dog være en quicktest.

Stramningerne sker for at begrænse udbredelsen af smitte med coronavirus i Danmark samt i lyset af de nye mutationer af covid-19-virus i henholdsvis England og Sydafrika.

Stramningerne af indrejsereglerne betyder bl.a., at forretningsmøder ikke længere anses for et anerkendelsesværdigt formål. For både rejsevejledningerne og indrejserestriktionerne vil der dog gælde en række undtagelser, herunder for godstransport, for personer, der leverer varer og tjenesteydelser, og personer, der har arbejde i Danmark. Den fulde liste over anerkendelsesværdige formål kan findes på www.coronasmitte.dk.

Foruden det skærpede testkrav ved grænsen lægger regeringen op til, at arbejdsgivere, der har vandrende arbejdskraft ansat, skal kunne dokumentere, at disse ansatte er blevet PCR-testet senest 72 timer efter testen, der er fremvist ved indrejse til Danmark. Dette forslag kræver lovændring.

For grænsependlere gælder lempeligere testkrav.

Regeringen opfordrer dog arbejdsgiverne til allerede nu at sørge for, at internationale medarbejdere lader sig PCR-teste senest 72 timer efter den test, der er foretaget forud for indrejse til Danmark.

Reglerne gælder indtil videre til og med 17. januar.

Se yderligere på www.coronasmitte.dk

Hvad betyder det for mig som landmand?

  • Landmænd, der ansætter internationale medarbejdere skal være opmærksomme på, at internationale medarbejdere fra den 9. januar skal fremvise en maksimalt 24 timer gammel negativ covid-19-test ved indrejse til Danmark. Testen, der skal fremvises, kan både være en quicktest og en PCR-test.
  • L&F vil følge regeringens forslag om, at danske arbejdsgivere, der ansætter internationale medarbejdere, skal kunne dokumentere, at disse ansatte er blevet PCR-testet senest 72 timer efter den test, der er foretaget forud for indrejse til Danmark tæt. Vi anbefaler alle landmænd, der ansætter internationale medarbejdere, at følge regeringens anbefaling og sørge for, at nytilkomne medarbejdere får foretaget en PCR-test senest 72 timer efter testen, der er fremvist ved indrejse.

Har du yderligere spørgsmål?

Så kontakt erhvervspolitisk konsulent Benedicte Gjerding Dahlberg på telefon +45 2849 2610 eller mail bgda@lf.dk