fbpx
Skip to main content

Åbent Landbrug var igen en succes

Søndagens Åbent Landbrug, hvor 50 gårde over hele landet åbnede dørene for danskerne, fik 86.305 interesserede til at trække i gummistøvlerne og bruge fridagen på en landtur. Her i Nordsjælland modtog de tre værtspar på hhv. Bredagergård, Brunbjerggaard og Kotellet ca.  6000 gæster.

TV2 besøgte Bruunbjerggaard på dagen. Se indslaget her  http://www.tv2lorry.dk/nyheder/18-09-2016/1930/abent-landbrug-i-gilleleje?autoplay=1#player
Der blev klappet kalve, hilst på grise og køer, får og høns, sparket traktordæk og indåndet masser af frisk landluft, da de mange danskere søndag den 18. september valgte at bruge dagen på at se, røre og lugte til landbruget.

Det høje besøgstal glæder formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.
-Det er dejligt at så mange har lyst til at bruge deres søndag på at blive klogere på, hvor deres mad kommer fra. Det er efterhånden ikke mange, der kommer ofte på en gård. Derfor er det vigtigt, at vi holder de her arrangementer, og at danskerne bakker op om dem, siger Martin Merrild.

Han var selv tidligere på dagen med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen på gårdbesøg i Vestjylland.
-For mig er det vigtigt at komme ud til landmændene og få fornemmelsen af, hvad der rører sig. Det er et realitetstjek, som jeg kan bruge i forbindelse med forhandlinger på Christiansborg, sagde ministeren, der også roste Åbent Landbrug.
-Jeg har lige fra min første dag i ministeriet arbejdet for mere folkeoplysning. Danskerne skal have muligheden for at komme ud og se, hvordan et moderne landbrug helt konkret ser ud. For hvis vi skal have en reel debat om landbrugets fremtid, så er det vigtigt, at den ikke bygger på misforståede illusioner om, hvad landbruget er, sagde Esben Lunde Larsen.

I 2017 vil der være Åbent Landbrug søndag den 17. september.