fbpx
Skip to main content

Undgå Økologiske Fælder

Med etablering af ny natur som faunastriber med  flerårig frøblanding er det vigtigt at undgå økologiske fælder. Vi anbefaler derfor at lade faunastriben forblive på det samme sted i flere år. Det er en endnu en god grund til at være omhyggelig med med ukrudtsbehandlingen inden såningen.

Hvis striberne nedlægges efter blot et år, vil de insekter, der  ud over at søge føde (nektar) i blomsten, også har lagt æg i planten til videreførelse af næste generation gå til grunde. Det samme gælder de insekter, der bruger faunastriben til overvintring. Det kaldes en økologisk fælde! Tag det med når du planlægger placeringen af din faunastribe. Ved at placere nye striber tæt op ad striber fra året før eller anden natur opnår den største naturværdi. Nedlæg først gamle striber, når de er udtjent og insektbestanden er veletableret i de nyere. Vent altid til det tidlige forår med at nedlægge en stribe – det gør mindst skade.


VIL DU VIDE MERE?

Henrik Helweg-Larsen

Projektleder og naturrådgiver hhl@agrovi.dk
henrik helweg-larsen
projektleder og naturrådgiver


hhl@agrovi.dk

placehodler

undgå Økologiske fælder

med etablering af ny natur som faunastriber med  flerårig frøblanding er det vigtigt at undgå økologiske fælder. vi anbefaler derfor at lade faunastriben forblive på det samme sted i flere år. det er en endnu en god grund til at være omhyggelig med med ukrudtsbehandlingen inden såningen.

hvis striberne nedlægges efter blot et år, vil de insekter, der  ud over at søge føde (nektar) i blomsten, også har lagt æg i planten til videreførelse af næste generation gå til grunde. det samme gælder de insekter, der bruger faunastriben til overvintring. det kaldes en økologisk fælde! tag det med når du planlægger placeringen af din faunastribe. ved at placere nye striber tæt op ad striber fra året før eller anden natur opnår den største naturværdi. nedlæg først gamle striber, når de er udtjent og insektbestanden er veletableret i de nyere. vent altid til det tidlige forår med at nedlægge en stribe - det gør mindst skade.


vil du vide mere?

[contact-person contact_id="6048"]

nyheder

[display-posts include_excerpt="false" category=" lokale fødevarer" include_date="false" posts_per_page="4"]

https://nola.dk/contact/henrik-helweg-larsen/

Jeg vil gerne kontaktes

    Når du tilmelder dig et arrangement via NOLA.dk accepterer du samtidig, eventuel bindende tilmeldingsfrist samt at Nordsjællands Landboforening registrerer og gemmer dine oplysninger og må kontakte dig med yderligere information og tilbud om deltagelse i andre af foreningens relaterede arrangementer. Du kan til enhver tid bede om, at blive fritaget for yderligere henvendelser ved at give os besked på nola@nola.dk. Husk at oplyse dine kontaktinformationer i den forbindelse. Ved tilmelding accepterer du også at Nordsjællands Landboforening kan tage billeder, som benyttes i foreningens markedsføringsmateriale efter gældende regler. Pressen kan være til stede ved arrangementet. Ønsker du ikke at være med på billeder etc., skal du oplyse det til den arrangementsansvarlige.