Skip to main content

tema: Økologi

Hans Christian valgte økologi og lokale fødevarer

Der er højt til loftet i den store, åbne stald, og der er rigelig med plads til køerne. De forreste af køerne stikker snuderne frem, som om de lægger op til at blive klappet, men når det kommer til stykket er de reserverede overfor den fremmedes hånd. Kun Hans Christian får lov til at røre de velnærede køer på hovederne, men de kender ham også indgående fra hans daglige gang i den store stald. Vi befinder os på Engmosegård, omtrent midtvejs mellem Frederiksværk og Hundested. Her driver Hans Christian Andreasen og familien en økologisk bedrift med 150 sortbrogede malkekøer.

Helene satser på lokale fødevarer

Helene Andreasen er 30 år og bor sammen med sin familie og forældre på Engmosegård i Sverkilstrup tæt på Hundested. Her har hun den daglige ledelse af gårdbutikken og produktionen af de grøntsager, som sælges herfra. Det er et fuldtidsjob for Helene, selv om gårdbutikken er et familieprojekt, hvor Helenes to søskende og forældre også deltager.