fbpx
Skip to main content

Se landbruget med egne øjne på

Søndag den 17. september er der mulighed for at komme helt ind i stalden og langt ud på marken, når 64  landmænd landet over viser, hvordan dansk landbrug anno 2017 ser ud. De 64 landmænd er værter ved årets Åbent Landbrug og tre af dem bor i Nordsjælland.

Åbent Landbrug er en enestående mulighed for både børn og voksne til med egne øjne at se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over forklarer Lars Jonsson, som er formand for Nordsjællands Landboforening. Ved Åbent Landbrug har man nemlig mulighed for at komme helt tæt på og få viden om hvordan en moderne produktion af højkvalitetsfødevarer i verdensklasse foregår.

I dag er der jo rigtig mange, som ikke har en relation til landbruget og derfor ikke har en naturlig adgang til at få indsigt og forståelse for, hvad der egentlig foregår i stalden og på marken, inden mælken sendes på mejeriet eller grisene på slagteriet.  Det betyder dog ikke, at interessen er fraværende fortæller Lars Jonsson, vi oplever nemlig en stor interesse fra forbrugernes side i at se, hvor maden kommer fra og hvordan den produceres. Og når man så ikke selv kender en landmand, er Åben Landbrug en unik mulighed for at få indblik i landbruget, fødevareproduktionen og i landmandslivet.

Her i det nordsjællandske er der også i år gode muligheder for at besøge et landbrug og få en indsigts- og oplevelsesrig dag fortsætter Lars Jonsson, som opfordrer til, at man sammen med familie og venner besøger en af de tre nordsjællandske landmandsfamilier, som byder inden for den 17. september.

Sidste år valgte 6000 danskere at besøge en af de nordsjællandske gårde og vi håber på at der også i er rigtig mange, som vil bruge den kommende søndag på landet. Ved besøgene vil der være god mulighed for at få en snak med landmændene og deres hjælpere, som gerne svarer på spørgsmål.

Her finder du gårdene i Nordsjælland:

·        Kollerødgård v/ Gitte og Carsten Vestergård, Smidstrupvej 104, 3230 Græsted – mælke- og isproduktion

·        Freerslev Kotel v/ Inge Christoffersen Holding og Erik Christoffersen Jensen, Roskildevej 207, 3330 Gørløse – kødkvæg

·        Bredagergaard v/ Charlotte og Jens Winther, Bredagervej 13, Onsved, 4050 Skibby – mælkeproduktion og malkerobot

Allerede nu kan du på www.aabentlandbrug.dk finde information om de deltagende gårde.

Følg også Åbent Landbrug på facebook.com/aabentlandbrug