fbpx
Skip to main content

Peter Prior Larsen kåret som årets unge landmand 2019

Optimismen stråler ud af årets unge landmand 2019

Peter Prior Larsen, hædret ved generalforsamlingen i Nordsjællands Landboforening

Optimisme og gå på mod stråler ud af Peter Prior Larsen, som ved generalforsamlingen i Nordsjællands Landboforening den 27. marts blev kåret som årets unge landmand.

Peter, der er 23 år, er uddannet landmand og har efterfølgende videreuddannet sig som produktionsleder. Interessen for landbrug har Peter med hjemme fra Brunbjerggård i Gilleleje, hvor han er opvokset.

Drømmen om at blive selvstændig gik i opfyldelse for Peter, da han i 2017 efter en tur til Australien, etablerede sig med sin egen maskinstation ”Brunbjerg Agro”, hvor han bl.a. presser hø og halm. Fra start ejede Peter kun én maskine, en minibigballepresser, traktoren lejede han hos sin far. Siden hen, som kunderne er kommet til, er der kommet flere maskiner til, bl.a. en mindre traktor, sneplove, en ”wrapper” og nu også en lastbil, som skal bruges til bl.a. transport af halm og korn. Den næste drøm er at blive gårdejer.

Fritiden bruger Peter bl.a. i traktortræk Nordsjælland, dels som bestyrelsesmedlem, dels som praktisk udøvende trækker. Peter har også haft tid til at sidde i bestyrelsen for Nordsjællands Landboungdom. Peter er altid en glad og imødekommende person, hvilket tydeligt afspejler sig i hans arbejde. Peter giver altid en hjælpende hånd med, om det så er ved at slå parkeringsarealerne til Græsted veterantræf, eller ved være guld sponsor til Bakkefesten i Gilleleje.

Efter indstilling fra Nordsjællands Landboforening, har bestyrelsen for Nordsjællands Landbrugsskole Fond har besluttet, at uddele prisen ”Årets Unge Landmand” til en ung, selvstændig landmand fra Gilleleje.

Hjertelig tillykke til Peter Prior Larsen