fbpx
Skip to main content

Nordsjællands Landboforening – et skridt ind i fremtiden

180 medlemmer og gæster deltog i foreningens generalforsamling den 27. marts.

I beretningen sagde Lars Jonsson bl.a.

“Det er klogt at være på forkant, hvis vi selv vil være med til at bestemme vores vej. Helst skal vi gå forrest, hvis vi altså kan og tør.  I Nordsjællands Landboforening tør vi godt tage et stort og bæredygtigt skridt ind i fremtiden, fordi vi har fokus på helheden.

Nordsjælland er klar
Vi(landbruget og lodsejerne) er ikke en utilnærmelig bobbel midt i det omgivende samfund. Vi er det omgivende samfund og vi skal tage vores del af ansvaret for at mindske CO2 udledningen, reducere miljøbelastningen, bevare den biologiske mangfoldighed og producere sunde fødevarer.

I Nordsjælland er vi klar til at levere og tage vores ansvar og vi vil gerne være lidt mere ambitiøse. Vi skal være CO2 neutrale i Nordsjælland før 2050 – Kan vi være klar i 2035?

OG det skal blive uden at vores økonomi påvirkes negativt. Så bare rolig – jeg er ikke ved at tage al jord ud af produktion i Nordsjælland eller foreslå andre radikale ændringer på jeres vegne.

Jeg er fuldt ud bevidst om, at rejsen til en mere klimavenlig og bæredygtig produktion kun er holdbar, hvis økonomien følger med. Men jeg er også bevidst om, at landbruget kommer til at mærke, som de store erhvervsvirksomheder allerede gør, at kapitalen og investeringerne vil ligge i de virksomheder, der kan dokumentere en bæredygtig proces.  Og som vi hørte før – der bliver et marked for vores varer, både herhjemme og i udlandet.  Læs bestyrelsens  beretning 2019