Skip to main content

Medlemstur på Søborg Sø lørdag den 2. november

Guidet Traktortur på søbunden med efterfølgende frokost og oplæg.  Hvad kan vi lære af det store naturgenopretningsprojekt Søborg Sø?

Lørdag den 2. november kl.10 inviterer vi medlemmerne på tur til Søborg Sø, som er et af de større naturgenopretningsprojekter i Danmark, og som involverer mange lodsejere.

Søborg Sø var tidligere Nordsjællands fjerde største sø, indtil området i 1790 blev afvandet for at blive anvendt som landbrugsjord. Et samarbejde mellem de lokale lodsejere og landmænd, Gribskov Kommune og Naturstyrelsen har gjort det det muligt at reetablere søen, som forventes at stå under vand i 2025.

Landmand og formand for Søborg Sø Landvindingslaug* Kaare Larsen og projektleder fra Naturstyrelsen Ida Dahl-Nielsen fortæller historien om søen og det store naturgenopretningsprojekt. Med deres erfaringer og fortælling trækkes der tråde til de opgaver og projekter inden for naturgenopretning, miljø og klima, som mange lodsejere skal forholde sig til i de kommende år.

Med den grønne trepartsaftale skal ca. 15 % af landbrugsarealerne i Danmark tages ud til blandt andet  lavbundsprojekter, minivådområder, skovrejsning mm. Udtagningen/omlægningen af arealerne skal gavne natur, miljø og klima.

Foreløbig program

Kl. 10 – ca. 12.00 (Ca) Traktortur på Søborg Sø med stop, hvor landmand og formand for Søborg Sø Landvindingslaug* Kaare Larsen og projektleder fra naturstyrelsen Ida Dahl-Nielsen vil fortælle historien om søen og det store naturgenopretningsprojekt.

Kl. 12 – 14.30 (Ca) frokost, kaffe og kage på Kollerødgaard
Kaare Larsen og Ida Dahl Nielsen fortsætter fortællingen om projektet, herunder om processerne omkring jordfordeling, økonomi og landmandens personlige overvejelser og erfaringer.

*Landvindingslauget blev nedlagt med udgangen af 2023.

Praktiske oplysninger:

Mødested kl. 10: Marken ved Mosteriet Holtvej 67, 3230 Græsted, Der kan ikke parkeres på mosteriets parkeringsplads

Frokost: Kollerødgård, Smidstrupvej 104, 3230 Græsted

Tilmelding senest den 31. oktober på formularen nedenfor

Husk varmt og praktisk tøj

VIL DU VIDE MERE?

Helena P. Sørensen

Forenings- og kommunikationskonsulent 48225243 29406525 hps@agrovi.dk
helena p. sørensen
forenings- og kommunikationskonsulent
48225243
29406525
hps@agrovi.dk

guidet traktortur på søbunden med efterfølgende frokost og oplæg.  hvad kan vi lære af det store naturgenopretningsprojekt søborg sø? lørdag den 2. november kl.10 inviterer vi medlemmerne på tur til søborg sø, som er et af de større naturgenopretningsprojekter i danmark, og som involverer mange lodsejere. søborg sø var tidligere nordsjællands fjerde største sø, indtil området i 1790 blev afvandet for at blive anvendt som landbrugsjord. et samarbejde mellem de lokale lodsejere og landmænd, gribskov kommune og naturstyrelsen har gjort det det muligt at reetablere søen, som forventes at stå under vand i 2025. landmand og formand for søborg sø landvindingslaug* kaare larsen og projektleder fra naturstyrelsen ida dahl-nielsen fortæller historien om søen og det store naturgenopretningsprojekt. med deres erfaringer og fortælling trækkes der tråde til de opgaver og projekter inden for naturgenopretning, miljø og klima, som mange lodsejere skal forholde sig til i de kommende år. med den grønne trepartsaftale skal ca. 15 % af landbrugsarealerne i danmark tages ud til blandt andet  lavbundsprojekter, minivådområder, skovrejsning mm. udtagningen/omlægningen af arealerne skal gavne natur, miljø og klima. foreløbig program kl. 10 – ca. 12.00 (ca) traktortur på søborg sø med stop, hvor landmand og formand for søborg sø landvindingslaug* kaare larsen og projektleder fra naturstyrelsen ida dahl-nielsen vil fortælle historien om søen og det store naturgenopretningsprojekt. kl. 12 - 14.30 (ca) frokost, kaffe og kage på kollerødgaard kaare larsen og ida dahl nielsen fortsætter fortællingen om projektet, herunder om processerne omkring jordfordeling, økonomi og landmandens personlige overvejelser og erfaringer. *landvindingslauget blev nedlagt med udgangen af 2023. praktiske oplysninger: mødested kl. 10: marken ved mosteriet holtvej 67, 3230 græsted, der kan ikke parkeres på mosteriets parkeringsplads frokost: kollerødgård, smidstrupvej 104, 3230 græsted tilmelding senest den 31. oktober på formularen nedenfor husk varmt og praktisk tøj [gravityform id="56" title="true" description="true"]
https://nola.dk/contact/helena-p-soerensen/