fbpx
Skip to main content
KOm godt i gang med kødkvæg

Kom godt i gang med kødkvæg – nyt kursus

Agrovi tilbyder kursus for kommende og nystartede kødkvægsproducenter

Kødkvægsproduktion kan gribes an på mange måder, alt efter ambitioner og ressourcer. Samtidig er det en driftsform, som kan fungere godt ved siden af et job uden for bedriften og derfor tiltaler mange, fortæller kødkvægskonsulent i Agrovi Niels Chr. Tramm. Kødkvæg spiller også en vigtig rolle i naturplejen både på private og offentlige arealer.

Niels Christian Tramm er faglig kursusleder og indlægsholder på den kursusrække, som Agrovi i samarbejde med kødkvægsudvalget tilbyder kommende og nystartede kødkvægsproducenter.

Lønsomheden i kødkvægsproduktionen kan være ganske fornuftig, hvis man kommer godt fra start og har overvejet og tilrettelagt hele produktionen lige fra indkøb af den rigtige race til afsætningen af kødet, forklarer Niels Christian.

Vi har således tilrettelagt et kursusforløb, hvor vi tager kursisterne hele vejen rundt om produktionen. Deltagerne får de bedste forudsætninger for at gå i gang eller komme videre med deres egen produktion og samtidig styre uden om faldgruberne.

Kurset har både en teoretisk og en praktisk del med bedriftsbesøg.

På den teoretiske del vil der være undervisning i avl, valg af race, produktionsform, tilskudsordninger og økonomi, naturpleje, foderforsyning og produktion af grovfoder, lovgivning samt afsætning. Kursets sidste dag finder sted i en mindre besætning, hvor ejeren fortæller om hans driftsform og giver eksempler på, at produktionen også kan sættes i system og optimeres i små besætninger.

Du tilmelder dig og finder det detaljerede kursusprogram her 

Fakta om kurset

Undervisningsdage: 20. februar, 6. og 20. marts 2019

Tidspunkt: 17 – 20.30

Sted:           20. februar og 6. marts: Agrovi, Nordsjællands Landboforening, Industrivænget 22, 3400 Hillerød,marts: Knud Erik Nielsen, Pårupvej 107, 3230 Græsted

Pris: 750 kr. / pr. pers. (400 kr./pers. ved efterfølgende tilmeldinger fra samme husstand). Prisen er ekskl. moms.

Tilmelding: www.agrovi.dk, på 4822 5200 eller direkte til Niels Chr. Tramm på 2485 8488 eller nct@agrovi.dk

Tilmeldingsfrist: 17. februar 2019

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til kødkvægskonsulent Niels Chr. Tramm på 24858488 eller nct@agrovi.dk