fbpx
Skip to main content

Jakob Birkekær Staunskær – Årets unge landmand 2017

Efter indstilling fra Nordsjællands LandboUngdom har fondsbestyrelsen fra Nordsjællands Landbrugsskoles fond valgt at tildele prisen som årets unge landmand til  Jakob Birkekær Staunskær fra Holt ved Græsted.

Til grund for dette valg lægger fondsbestyrelsen vægt på Jakob Birkekær Staunskær store indsats for Landboungdommen.

Jakob Birkekær Staunskær er mere end nogen anden aktiv i lokalsamfundet og bidrager i den grad med at bakke op om de unge på landet i Nordsjælland. Jakob deltager ikke kun aktivt i Nordsjællands Landboungdom, men repræsenterer også Nordsjællands Landboungdom i hele organisationen blandt andet ved DM i pløjning, som han kvalificerede sig til og deltog i.

Den glade friske ungkarl er altid klar på, at give en hånd med og dette ses også tydeligt i hans engagement ved afholdelse af Nordsjællands traktortræk i september i Græsted, som er en kæmpe succes hvert eneste år. Jakob formår at motivere de unge i Nordsjælland og får dem til at tro på, at man kan nøjagtig hvad man vil og det er en fornøjelse at opleve dette.

Derudover er Jakob selvstændig og ejer af ”Frydenhøj Maskinservice”, som reparerer alle former for landbrugs- og entreprenørmaskiner.  Foruden sit arbejde, det frivillige engagement, har Jacob også et par grise at passe.
Det var Simone Simming, sekretær i Nordsjællands LandboUngdom, som overrakte prisen til  Jakob.