STIG SØRENSEN & HELLE BUCK
Helle og Stig kæmper for mere lokalt og masser af smag
I udkanten af den lille bakkede by Søsum ligger Møllehøj. En stor gul firelænget gård omgivet af kartofler, jordbær, asparges, og æbler. På gårdspladsen er der fra morgen til aften et leben uden lige. For gårdbutikken med de helt friske råvarer får folk til at pendle lange afstande.

Fra Siriuspatruljen til Søsum
Stig havde egentlig ikke tænkt, han skulle være landmand. Han er i hvert fald ikke blevet uddannet til det. Han ville i forsvaret, og endte med at køre rundt på hundeslæde i Grønland i to år med Siriuspatruljen. Men da faren blev for gammel til at drive gården videre, fik Stig i 1986 muligheden for at overtage den, og det sagde han ikke nej til. Året efter kom Helle til. Hun er ligesom Stig opvokset på landet.
I den første tid efter overtagelsen var Nordsjællands Landboforeningen helt uundværlig, for som Stig fortæller, vidste han jo langt mere om hundeslæder end om landbrug. I dag er situationen en helt anden. Gården drives topprofessionelt, men når regnskabet skal ordnes, eller skat inviterer til torskegilde, får de hjælp af Nola. De er glade for at vide, at de altid kan ringe, og at der i den anden ende af røret er fagfolk klar til at hjælpe dem.
Mormors køkkenhave
I dag bor og driver Stig og Helle Møllehøj sammen. Stig er fuldtid på markerne, og Helle styrer, ved siden af sit job som sygeplejerske, torvesalget i Roskilde, caféen og den bemandede gårdbutik. De har haft gårdbutik i 36 år, men for 5 år siden kom der personale på, og den er i dag en stor del af Møllehøjs varemærke.
Der er mange projekter i gang på ejendommen, og Helle og Stig fortæller selv, at de er opskriften på alt det, man ikke skal gøre. Her har der aldrig været en stor forkromet plan, men til gengæld en brændende passion for gode råvarer, god smag, og en lyst til hele tiden udvikle sig og at gøre tingene ordentligt. Gerne i forældrene og bedsteforældres ånd, og de dyrker dét, de selv kalder en opskaleret udgave af Helles mormors køkkenhave. Hun dyrkede nemlig grøntsager til hele året, så der altid var mad og ingen spild. Det er bl.a. den form for bæredygtighed Møllehøj i dag fører videre.
Imellem de gule længer går samfundstendenser og ideologi hånd i hånd, hvilket især betyder, at gårdbutikken altid er fyldt med råvarer, der er høstet på dagen. De to bestræber sig på at være et billede på årstiden, og inspirere andre til hvilke fantastiske smagsoplevelser, man kan få ud af danske lokale råvarer.