Skip to main content
HELENE ANDREASEN

HELENE SATSER PÅ LOKALE FØDEVARER

Helene Andreasen er 30 år og bor sammen med sin familie og forældre på Engmosegård i Sverkilstrup tæt på Hundested. Her har hun den daglige ledelse af gårdbutikken og produktionen af de grøntsager, som sælges herfra. Det er et fuldtidsjob for Helene, selv om gårdbutikken er et familieprojekt, hvor Helenes to søskende og forældre også deltager.
Åbent Landbrug iNordsjælland

ØKOLOGISK PRODUKTION OG GÅRDBUTIK

Engmosegård har været økologisk drevet siden 2012 og har både mælkeproduktion og en velassorteret gårdbutik med salg af gårdens egne produkter samt andre varer fra områdets fødevareproducenter. Derudover tilbyder gården også, at skoleklasser kan komme på besøg og lære mere om landbrug. Til Engmosegård hører 220 ha landbrugsjord. Det er Helenes far Hans Christian, som har ansvaret for køerne, stalden og produktionen af grovfoder, medens Helene dyrker alle de grøntsager, som de kan sælge i gårdbutikken. Og det er alt lige fra rodfrugter til tomater, salat, kål og rabarber. I butikken sælges også blomster, æg, svine- og oksekød fra gården samt udplantningsplanter og honning. Det meste er produceret på friland, kun tomat og agurk samt lidt salat om vinteren dyrkes i de to tunneller.

UDELIV OG NÆRHEDEN TIL KUNDERNE

Helene er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed. Her specialiserede hun sig i ledelse, fødevarer og service. En uddannelse og kvalifikationer, som Helene i høj grad gør brug af i det daglige både i forhold til planlægning, produktion, kvalitetssikring og i driften af gårdbutikken. Helene holder meget af at arbejde i det fri og har et stort ønske om at producerer fødevarer af høj kvalitet. Kombinationen af egen produktion og gårdbutik er derfor helt ideel for Helene. Her kan hun følge og påvirke processen fra frøet eller knolden lægges i jorden til de lækre råvarer lægges i kurven hos gårdbutikkernes kunder. For Helene betyder det meget, at vejen til forbrugeren er kort. Og med stor tilfredsstillelse er hendes oplevelse da også, at kunderne i gårdbutikken sætter stor pris på de lokale fødevarer, som sælges i deres butik. Hun opfylder kundernes ønske om at kende producenten og historien bag de varer, som de lægger i kurven og som de senere skal servere derhjemme, samtidig får kunderne også en anderledes oplevelse når de handler ind. Gårdbutikken har åbent hele året.

FREMTIDEN ER OGSÅ LOKALE FØDEVARER

Når man spørger Helene, hvad hun tænker om fremtiden kommer svaret prompte at hun håber at de fortsat kan producere en stor variation af fødevarer med både husdyr og planter. For Helene giver det god mening at have begge dele sammen, så man kan udnytte synergieffekterne. Økologien og samspillet med naturen også vigtig. ”Jeg kan mærke at interessen for køb af lokale fødevarer er stigende og jeg håber at der vil komme langt flere kunder”
Åbent Landbrug iNordsjælland