Fakta og information om de lokale Treparter
Kommunernes Landsforening (KL) har samlet en række oplysninger om den grønne trepart som er med til at give et godt indblik i alt fra det organisatoriske setup til opgaver og indsatser. Herunder er spørgsmål, svar og fakta samlet i temaer:
Aftalerne
Aftalen om et Grønt Danmark fra juni 2024
Aftalen om implementering af et grønt Danmark fra november 2024.
De lokale treparters rolle og ansvar
Der etableres 23 lokale treparter, der bygger på de eksisterende vandoplandsstyregrupper (VOS’er), og vil bestå af nøgleaktører med en tæt forbindelse til de lokale behov og perspektiver. Hver af de 23 lokale treparter planlægger og gennemfører en omlægningsplan indenfor den enkelte treparts geografiske område.
faktaark-om-lokale-treparter.pdf
Omlægningsplanerne
Omlægningsplanerne skal angive projekter, der samlet set er dækkende for indfrielse af kvælstofindsatsbehovet via arealomlægning og målet for udtagning af 140.000 ha lavbundsarealer inkl. randarealer på landsplan. Omlægningsplanen er ikke juridisk bindende.
faktaark-om-omlaegningsplanerne.pdf
Kystvandråd – hvad er det og hvor er snitfladerne til de grønne treparter
Et kystvandråd er et rådgivende partnerskab, der arbejder på tværs af et eller flere vandoplande i områder med et stort kvælstofindsatsbehov. Kommuner og organisationer kan søge om oprettelse af et Kystvandråd i de områder, der er særligt udfordret af kvælstof.
Kort over treparterne
Kort der viser de 23 lokale treparter og de 10 grupperinger
Organisering
Der er nedsat en række arbejds- og styregrupper, der fra centralt hold skal arbejde for, at der er fremdrift i implementeringen. Læs faktaark her.
Planlægningsværktøjet MARS
Kommunernes og de lokale treparters værktøj til at udarbejde omlægningsplaner.
MARS står for Multifunktionel Arealregistrering og er en online platform, som samler information om de arealbaserede indsatser inden for kvælstofreduktion, udtagning af kulstofrige lavbundsjorder, skovrejsning og natur ét sted. MARS består af fire moduler: Screening, Planlægning, Ansøgning og Status.
Som en del af programmet kan alle gå ind og oprette en projekt-ide.
VIL DU VIDE MERE?

forenings- og kommunikationskonsulent
48225243
29406525
hps@agrovi.dk

placehodler
fakta og information om de lokale treparter
kommunernes landsforening (kl) har samlet en række oplysninger om den grønne trepart som er med til at give et godt indblik i alt fra det organisatoriske setup til opgaver og indsatser. herunder er spørgsmål, svar og fakta samlet i temaer:
aftalerne
aftalen om et grønt danmark fra juni 2024
aftalen om implementering af et grønt danmark fra november 2024.
de lokale treparters rolle og ansvar
der etableres 23 lokale treparter, der bygger på de eksisterende vandoplandsstyregrupper (vos’er), og vil bestå af nøgleaktører med en tæt forbindelse til de lokale behov og perspektiver. hver af de 23 lokale treparter planlægger og gennemfører en omlægningsplan indenfor den enkelte treparts geografiske område.
faktaark-om-lokale-treparter.pdf
omlægningsplanerne
omlægningsplanerne skal angive projekter, der samlet set er dækkende for indfrielse af kvælstofindsatsbehovet via arealomlægning og målet for udtagning af 140.000 ha lavbundsarealer inkl. randarealer på landsplan. omlægningsplanen er ikke juridisk bindende.
faktaark-om-omlaegningsplanerne.pdf
kystvandråd – hvad er det og hvor er snitfladerne til de grønne treparter
et kystvandråd er et rådgivende partnerskab, der arbejder på tværs af et eller flere vandoplande i områder med et stort kvælstofindsatsbehov. kommuner og organisationer kan søge om oprettelse af et kystvandråd i de områder, der er særligt udfordret af kvælstof.
kort over treparterne
kort der viser de 23 lokale treparter og de 10 grupperinger
organisering
der er nedsat en række arbejds- og styregrupper, der fra centralt hold skal arbejde for, at der er fremdrift i implementeringen. læs faktaark her.
planlægningsværktøjet mars
kommunernes og de lokale treparters værktøj til at udarbejde omlægningsplaner.
mars står for multifunktionel arealregistrering og er en online platform, som samler information om de arealbaserede indsatser inden for kvælstofreduktion, udtagning af kulstofrige lavbundsjorder, skovrejsning og natur ét sted. mars består af fire moduler: screening, planlægning, ansøgning og status.
som en del af programmet kan alle gå ind og oprette en projekt-ide.
vil du vide mere?
[contact-person contact_id="4710"]
nyheder
https://nola.dk/contact/helena-p-soerensen/