(+45) 4822 5200
NORDSJÆLLANDS LANDBOFORENING
Industrivænget 22
3400 Hillerød

  Pas godt på bierne

Se landbruget med egne øjne

Søndag den 15. september, kl. 10 – 16 byder en række danske landmænd over hele landet velkommen til børn og voksne, der gerne vil vide mere om, hvor maden kommer fra. Ved Åbent Landbrug er der rig mulighed for at studere det store danske spisekammer, stille spørgsmål og blive klogere på hvor mælken, stegen, bøfferne og havregrynene kommer fra, inden de ender på spisebordet. – Og for dem som går op i hestekræfter, er der på mange af gårdene også mulighed for at studere de store maskiner på nært hold.

Her i det nordsjællandske er der også i år gode muligheder for at komme helt tæt på landbruget og få en indsigts- og oplevelsesrig dag. I år er der mulighed for at lære se mere om alt fra økologiske grise, mælkeproduktion, bær og frugtproduktion og naturudvikling ved Søborg Sø.

Åbent Landbrug er en fantastisk mulighed for at få indsigt i livet på landet og samtidig få viden om hvordan en moderne produktion af højkvalitetsfødevarer i verdensklasse foregår. Ved besøgene vil der være god mulighed for at få en snak med landmændene og deres hjælpere, som gerne svarer på spørgsmål.

I Nordsjælland kan du opleve:

Økologiske slagtesvin og planteavl hos Rikke og Hans Dam på Maglehøjgaard, Vintappervej 80, 4070 Kr. Hyllinge

Køer, kalve og får hos Charlotte og Jens Winther, Bredagergaard, Bredagervej 13, 4050 Skibby

Bær og frugtproduktion samt gårdbutik hos Lisbeth og Tobern Bo Toft Christensen, Rokkedyssegaard, Lejrvej 45, 3500 Værløse

Landbrug, naturudvikling og genoprettelse af Søborg Sø – Parkering ved Ørbakkegaard, Holtvej 40, 3230 Græsted

En dag rig på oplevelser

Dagen byder på mange oplevelser ude som inde, hvor der bliver rig lejlighed til at udfordre sanserne, kigge, klappe, smage og spørge. Man kan gå på opdagelse i staldene og høre om produktionen og dagens gang på gården og overvære en malkning – Og her vil være rig mulighed for at komme helt tæt på dyrene, som man kan kæle og klappe med, ligesom det vil være muligt at kigge nærmere på nogle af de store maskiner. For de mindste er der naturligvis også udfordrende og sjove aktiviteter. På www.aabentlandbrug.dk kan man finde specifikke oplysninger og detaljer om aktiviteterne på de deltagende gårde.  Følg også Åbent Landbrug på facebook.com/aabentlandbrug